Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1811
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1811
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Wszystkie składniki wymieszać (najlepiej w misce) a następnie wyrobić.Ciasto rozwałkować (na ok 3 mm)podsypójąc mąką przy wałkowaniu.Następnie wycinać pierniczki i układać na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. 2.piec około 10 min w 180 stopniach.Nieprzepiekać bo zgoszknieją.
ciastka przechowywać w szczelnej zamkniętej puszcze.Miękną po wyciagnięciu wciągają wilgoć z powietrza .Dowolnie Dekorować.