Do góry

Dania główne Przepis na:

Pyszne schabowe z pieczarką

Dania główne

Autor: darka32

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 1

Dodano: 10.12.2009

Odsłon: 1893

Pyszne i ładnie wyglądające

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Schabowe rozklepujemy, solimy i pieprzymy. Panierujemy i smażymy.

  2. Pieczarki kroimy drobno i obgotowujemy w lekko osolonej wodzie.

  3. Cebulkę kroimy w piórka i smażymy na małej ilości oleju do miękkości.

  4. Na usmażone kotlety nakładamy pieczarki, podsmażoną cebulkę, smarujemy delikatnie majonezem i polewamy ketchupem. Następnie posypujemy uprzednio startym na grubych oczkach serem i do mikrofali na 2min.

  5. Podawać z ziemniakmi z wody, ryżem lub samą surówką.

  6. Odpocząć po jedzeniu

  7. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń