Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 36
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2705
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 36
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2705
Składniki
Ziemniaki i marchewkę obrać, gotować w osolonej wodzie ok. 5 min żeby delikatnie zmiękły, wycedzić i ostudzić
ziemniaki pokroić według uznania(ja z 1 średniego ziemniaka robię 6-8 półksiężycy). marchewkę i paprykę pokroić w cienkie paski. cebulę przekroić na pół i poszatkować. boczek skroić drobno.
wszystkie składniki polać oliwą z oliwek(nie podam ilości bo zawszę robię to na oko ale każde warzywo musi być naoliwione:) ), dodać oregano, sól i pieprz
wyłożyć na papier do pieczenia i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni; piec ok 30-40 min, raz za czas mieszając. ziemniaczki można podawać z sosem czosnkowym. Najlepiej smakują z kurczakiem:)