Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jestem wiernym fanem zwykłych ziemniaków , a szczególnie tych wersji ich podania, które są niezwykłe- bardziej nie dał się zamieszać :)
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 149
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 25
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 35
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 149
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 25
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 35
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie i ciepłe jeszcze zgnieść razem z mlekiem na gładko- doprawić.
Boczek pokroić w kostkę i mocno zesmażyc dodając pod koniec cebulę (kostka). Tę drogocenną zawartość patelni przełożyć do ziemniaków, zmieszać i całość wystudzić.
Do mieszanki wbić jajka i wymieszać ( najlepiej rękami ), przełozyc calość do naczynia do zapiekania i piec w piekarniku w temp. 190 st. ok. 20 -30 min
Uwielbiam to danie podawane ze zwykłą kwaśną śmietaną - radzę więc w ten sposób podać . Smacznego