Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy wiemy, że o prawdziwy smaczny chleb bardzo trudno. Kiedy zrobimy go sami, mamy pewność smaku, zapachu i jakości pieczywa. Przepis jest prosty i bardzo szybki, a efekt przepyszny...
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 451
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32628
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 82
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 111
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 451
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32628
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 82
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 111
Składniki
Składniki: mąkę, otręby, płatki, słonecznik, sól mieszamy dokładnie ze sobą. Drożdże ropuszczmy w odrobinie ciepłej wody. Dodajemy do mieszanki. Stopniowo wlewamy wodę cały czas mieszając.
Wyrobione ciasto przekładamy do dwóch keksówek (ja używam jednej krótszej i dłuższej) wysmarowanym tłuszczem (masło lub oliwa) i obsypanych otrębami. Pozostawiamy do wyrośnięcia, około 15 minut
Piekarnik ustawiamy na 200 stopni, chleb pieczemy około 70 minut.