Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis funkcjonuje w rodzinie już kilka lat i nieodmiennie nam to danie smakuje
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 229
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 229
Składniki
Kotlety rozbić, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Usmażyć na oleju, przełożyć do rondla. Zalać bulionem, dusić pod przykryciem.
Pieczarki pokroić, czosnek zmiażdżyć i dodać do mięsa. Dusimy razem ok. 1 godz.
Miękkie mięso wyciągamy, do sosu dodajemy śmietanę i doprawiamy. Wkładamy schab do sosu. Podawać z ryżem lub ziemniakami posypane posiekaną natką.