Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na typowo polskie danie, którym są pyzy z mięsem.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 136
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 136
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Składniki
Przygotowanie Surowe ziemniaki trę, odciskam sok przez gazę. Łączę je z ugotowanymi przepuszczonymi przez maszynkę ziemniakami i mąką. Mieszam i wsypuję odrobinę soli. 2.Mięso łączę z jajkiem, szczyptą przyprawy i bułką tartą. 3.Z masy ziemniaczanej formuję kule. Do środka wkładam farsz. Pyzy pojedynczo wkładam do wrzątku. Gotuję na wolnym ogniu około 30 minut. 4.Kiedy pyzy się gotują przyrządzam omastę. Boczek i cebulę kroję w kostkę, dodaję pół łyżeczki przyprawy i smażę. 5.Podaję pyzy polane tłuszczem z boczkiem.