Do góry

Dania główne Przepis na:

"czerwona kapusta "

Dania główne

Autor: kentaky

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 53

Dodano: 29.09.2008

Odsłon: 4389

jest pyszna do kazdego dania , szczegolnie do klusek slaskich....zjadana na pniu

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. podam 2 wersje " jedna to kapusta gotowana druga na surowo +obie super. kapuste czerwona nalezy posiekac , wrzucic na wode ,zagotowac, pierwsza wode odlac poniewaz kazda kapusta wydziela gazy, zalac kolejno woda ugotowac al dente , dodac soli i pieprzu do smaku, dodac ziele angielskie i listek laurowy,w miedzyczasie posiekac cebule,zeszklic na oleju, kiedy kapusta bedzie al dente dodac ocet i cukier i niech sobie postoi 10 minut,potem wszystko odlac, dodac zeszklona cebulke, starte jablko na grubej tarce , wymieszac, doprawic do smaku , dodac jeszcze odrobine oleju i gotowe-smacznego !! druga wersja to" posiekac kapuste . osolic i zostawic na ok 1 godzine az pusci sok, porzadnie wygniesc , odlac sok, dodac swiezo posiekana cebula, jablko starte na grubej tarce, sol, pieprz do smaku i olej - jet super- smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Tangerinka 09 października 2008 Do 2. wersji dodaję kwaśne jabłko i kwaszonego ogórka - surówka jest wtedy smacznie kwaskowa :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tangerinka 09 października 2008 Ja do 2-wersji dodaję ogórka kwaszonego - surówka jest wtedy kwaskowa :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń