Do góry

Dania główne Przepis na:

"golabki po mojemu "

Dania główne

Autor: kentaky

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 53

Dodano: 12.10.2008

Odsłon: 3329

smaczne, szybkie , extra dobre, zjdane na pniu...

Składniki

  • kapusta biala, 1 glowka
  • boczek wedzony, 3-5 plastrow
  • kostka rosolowa, 1 szt
  • sol,pieprz, do smaku
  • listek laurowy, 2-3 listkow
  • ziele angielskie, 3-4 kulki
  • mieso mielone, ok 1 kg
  • cebula, 2-3 szt
  • czosnek, 2-3 zabki
  • ryz, 2 paczki
  • maslo, 1 lyzeczka
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. kapuste nalezy obgotowac tak aby liscie daly sie oddzielic, wyciac nalezy kaczan, zrobic w miedzyczasie farsz tak jak do golabkow, czyli , cebule zeszklic, dodac przetarty czosnek doprawic sola i pieprzem, dodac ugotowane 2 paczuszki ryzu przesmazony boczek z cebulka ,wszystko razem wymieszac, listki kapusty ulozyc na przemian z miesem na wysmarowanym naczyniu zaroodpornym, czyli liscie kapusty, farsz i tak ne przemian,dodac przyprawy,na wierzch mozna dodac mala lyzeczke masla - mozna podawac z sosem pomidorowym lub grzybowym , smakuja najlepiej na swiecie- zycze smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń