Do góry

Przekąski Przepis na:

"Kanapowa" pasta jajeczna

Przepis dnia 2009-02-23
Przekąski

Autor: Poziomka

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 5462

Dodano: 28.02.2008

Odsłon: 15058

Moja mama robiła nam taką pastę, jak nic nie było w sklepach i trudno było o jakieś urozmaicenie na talerzu. Osobiście uwielbiam na kanapce, ale zdarza się, że ją podjadam ot tak łyżką. Ciekawe doznania smakowe daje połączenie kilku rodzajów sera.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, obrane ścieramy na tarce o średnich lub małych oczkach. Na tej samej tarce ścieramy ser. Szczypiorek drobno siekamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, dodajemy majonez, mieszamy. Taką pastą smarujemy kromkę chleba, kładziemy plaster pomidorka i pałaszujemy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Zlotowlosa 11 listopada 2009 Bardzo smaczna pasta :) Dodałam jeszcze trochę podsmażonego słonecznika.
Dziękuję za przepis, pozdrowienia !

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Reniuszek 07 października 2009 mozna dodac rzodkiweki albo cebylki zeby podostrzyc ;-)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Reniuszek 01 października 2009 Ja tez pamiuetam paste jeajeczna z czasow kryzysu i stanu wojennego ;-)
warto ta smaki pielegnowac bo bylo i tanio pysznie a to co jest w sklepach to ani tanio ani pysznie a do tego sama chemia

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 23 lutego 2009 to jest lepsze od podłej sklepowej wędliny

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ine1987 17 października 2008 naprawdę pyszna;) pamiętam podobny smak jescze z przedszkola;) pysznie było go sobie przypomnieć:) polecam

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

krysienka_86 03 lipca 2008 mniam mniam.. ja dodałam jeszcze troszeczke rzodkieweczki startej na tartce :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń