Do góry

Dania główne Przepis na:

"kapusta zasmazana "

Dania główne

Autor: kentaky

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 53

Dodano: 10.10.2008

Odsłon: 4495

doskonala do obiadu, pieczeni, rolad wieprzowych, ogolnie do potraw z wierzowiny, swietnie smakuje , szczegolnie ze schabowym...polecem , dokonaly smak, fantastycznie smakuje

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. kapuste nalezy umyc i obgotowac, pierwasza wode po obgotowaniu ok. 1/2 godziny odlac, zalac ponownie woda, dodac w/wym przyprawy i gotowac al dente (zeby nie byla zbyt miekka).w miedzyczasie pokroic cebule w kostke, wrzucic na roztopiny smalec dodac pokrojony w kostke boczek nie za duzo aby nie zdominowac smaku kapusty, udusic, z ugotowanej kapusty odlac nadmiar wody, dodac cebule z boczkiem i odrobine razem dusic, kiedy uznasz ze wszystko sie juz polaczylo zrob zasmazke, na rozgrzany smalec wrzuc make, przesmaz na jasny kolor, dodaj odrobine goracej wody (do goracego zawsze nalezy dolewac goraca wode) rozmieszaj i wlej do kapusty, dobrze wymieszaj dodaj cukru do smaku i pokrojona wizke kopru - gotowe i smaczne, podawaj na cieplo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń