Do góry

Desery Przepis na:

"Krem czekoladowy"

Desery

Autor: Ewel

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 10

Dodano: 02.08.2008

Odsłon: 1673

Pycha:)

Składniki

  • jajka, 3 szt.,
  • cukier puder, 5-6 lyzek,
  • zelatyna, 3 lyzeczki,
  • gorzga czekolada, 1 tabliczka,
  • smietanka kremowka -30%, 300 ml,
  • cukier waniliowy, 2 lyzeczki,
  • bita smietana i starta czekolada do koracji.
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. *Jajka ubic na parze z polowa cukru pudru i i cukrem waniliowym, az powstanie gesta puszysta masa. *Zelatyne namoczyc w odrobinie zimnej wody, napeczniala podgrzac, by sie rozpuscila. *Czekolade polamac na kawalki, wlozyc do rondelka, podlac 1-2 lyzkami wody, podgrzewac do rozpuszczenia. *Rozpuszczona zelatyne i czekolade dodac do masy jajecznej, ostudzic. *Schlodzona smietanke ubic na sztywno z pozostalym cukrem pudrem. *Dodac do masy jajecznej , delikatnie polaczyc. *Krem nalozyc do pucharkow, wstawic do lodowki , by stezal. *Przed podaniem ozdobic bita smietana i starta czekolada!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń