Do góry

Dania główne Przepis na:

"Leniwe" gołąbki

Dania główne

Autor: monia80s

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 8

Dodano: 25.10.2008

Odsłon: 2341

Danie dla zapracowanych,ten sam wyśmienity smak,troszkę inna forma...

Składniki

  • 30dag mięsa mielonego,średnia cebula,dwa woreczki ryżu,średnia główka kapusty,sól,pieprz,przyprawa maggi
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapuste drobno szatkujemy,lekko solimy i odstawiamy aż zmięknie.Gotujemy ryż na pół twardo.Cebule kroimy w kostkę,podsmażamy,wrzucamy mięso mielone i smażymy aż zmięknie.Do odciśniętej kapusty wrzucamy ryż i mięso,wszystko mieszamy,przyprawiamy do smaku.Farsz włożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego i włożyć do piekarnika aż się zrumieni.Nabierać łyżką porcje i polać sosem,najlepiej pieczarkowym lub pomidorowym.Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń