Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę inna wersja bigosu:) Polecam. Porcje na bardzo duży gar;P
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 118
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 365
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 244
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3474
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 118
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 365
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 244
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3474
Składniki
Posiekaną kapustę gotujemy do średniej miękkości wraz z zielem angielskim i liściem laurowym. Dodajemy odsączoną kapustę kiszoną i gotujemy jeszcze przez około 40 minut. Odlewamy połowę wody < jeśli jest bardzo kwaśna odlewamy ¾ i dolewamy trochę czystej wody>. Pieczarki kroimy w plasterki. Mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy pieczarki po 15 minutach dodajemy mięso, kostki mięsne, koncentrat, ketchup, sos chilli, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz rodzynki. Dusimy wszystko przez około 15 minut. Dodajemy mięso wraz z pieczarkami do kapusty, następnie dodajemy pozostałe przyprawy. Dusimy wszystko jakieś 20 minut, po tym czasie dodajemy wino oraz miód. W razie potrzeby dodajemy więcej ziół ( bigos ma mieć wyrazisty smak). Całość ma się dusić na wolnym ogniu przez 30 minut. Gotowe. Najlepiej pozostawić na całą dobę aby smaki się przegryzły.