Do góry

Przekąski Przepis na:

"Pierogi" rusko-francuskie

Przekąski

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 6197

Dodano: 07.05.2008

Odsłon: 28240

tanie danie puszne niesłychanie

Składniki

  • 3 duże ugotowane, dobrze stłuczone ziemniaki
  • Ser biały, 25 dag
  • cebulka podduszona na tłuszczu, 2 szt
  • boczek drobno pokrojony i obsmażony, 10 dag
  • zielenina
  • kilka plastrów sera zółtego (lecz najlepszy jes oscypek)
  • gotowe ciasto francuskie, 1 op.
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z ziemniaków i sera białego zrobić jednolitą masę ( używam do tego tłuczka do ziemniaków), dołożyć cebulkę, zieleninkę oraz boczuś , wymieszać. Piekarnik nagrzać do ok.180-190 st., w międzyczasie rozwinąć ciasto francuskie. Na kraju -wzdłuż- ułożyć przygotowany farsz i zwinąć, tak jak makowca- w rulon. Na rulonie ułożyć plastry sera zółtego lub oscypka i do pieca z tym. Pieczenie to około 15 minut , ale radzę spoglądać czasem na kolor ciasta. Całość ma się zrumienić. Dobra rada , ciasto francuskie pieczcie na papierze do pieczenia, zresztą sprzedawane jest razem z nim. Ja podaję to z barszczem ( do popijania naturalnie) SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ulek 21 września 2011 bardzo lubię Twoje przepisy:) ciągle natrafiam na coś ciekawego! pozdrówka
oczywiście przepis do ulubionych:):)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

magosa 15 października 2009 smakuję wyobrażnią - pyszne !! jetsem wegetarianką,ale ty masz dużo wspaniałych ,bezmięsnych przepisów,dzięki !!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

miciunia 14 października 2009 Rzeczywiscie wyglada to swietnie, musze wyprobowac.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agulam22 16 sierpnia 2009 Ten przepis powędrował wprost to ulubionych,pyszne.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lara1908 03 marca 2009 musze poszukac czas na tego francuzo-rosjanina,bo na prawdę ten przepis brzmi zachęcająco...pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

marcowa4 13 czerwca 2008 "Brzmi" pysznie!! Piątek, więc pewnie zrobię.. :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 20 maja 2008 Proszę uważnie czytać pzrepis- zgodnie z tym co napisałam - jest to dla 2-4 osób , a podzielić to należy - nożem , po prostu pociąć wzdłuż rulonu ,

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń