Do góry

Dania główne Przepis na:

"Pizza" z fasolką szparagową

Dania główne

Autor: Sugarspice

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 294

Dodano: 22.09.2009

Odsłon: 18707

Oryginalna pizza na ciescie z serka homogenizowanego.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wyrabiamy ciasto z maki, proszku, jajka, serka, oleju i soli. Blache do ciasta, ok 30x40 cm, smarujemy tluszczem i wysypujemy bulka tarta lub kasza manna, nastepnie wylepiamy ciastem (rowniez boki odrobine) . Ciasto bedzie lepkie, wiec pomoze zwilzenie palcy.

  2. Wylepione ciasto smarujemy sosem pomidorowym (przecier, oliwa, przyprawy). Na to nakladamy przesmazone pieczarki z cebulka, nastepnie odsaczona fasolke, plasterki kielbasy i ser zolty. Pieczemy w 180 stopniach tak dlugo, az boki ciasta nabiora rumianego koloru (polecam wyprobowac czas wg wlasnego piekarnika)

  3. Wazne, aby przesmazone pieczarki z cebulka i fasolke dobrze odsaczyc, aby mialy jak najmniej sokow/wilgoci, zeby ciasto sie dobrze upieklo. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń