Do góry

Desery Przepis na:

"RAFAELLO"

Desery

Autor: ratafia81

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 5

Dodano: 25.11.2009

Odsłon: 2820

szybkie i bardzo łatwe a zarazem przepyszne!

Składniki

  • gotowe spody biszkoptowe, 3
  • śnieżki w proszku, 2
  • krem do tortów waniliowy lub śmietankowy, 1
  • wiórki kokosowe, 20dag
  • czekolada biała, 2
  • mleko
  • brzoskwinie lub ananasy, 1 puszka
  • płatki migdałowe, 1 paczka
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. rozpuścić czekolady w gorącej "kąpieli wodnej",dodać wiórki,wymieszać i ostudzić.Śnieżki ubić z mlekiem,krem do tortów ubić w osobnym naczyniu wg przepisu na opakowaniu(ale w wersji bez margaryny).Wymieszać krem do tortów z czekoladą z wiórkami i z ubitą śmietaną

  2. spody nasączyć sokiem z brzoskwiń lub ananasów,owoce pokroić w kostkę.Na spodach układać kolejno owoce i krem,warstwę wierzchnią powinien stanowić sam krem,posmarować boki i wierzch ciasta kremem i osypać płatkami migdałowymi

  3. ciasto schłodzić w lodówce około 2 godzin a potem zajadać!Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń