Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik ten jest szczególny, ponieważ zawsze się udaje ;-)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 138
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1309
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1073
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 92
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 67
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 138
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1309
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1073
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 92
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 67
Składniki
Twaróg i ziemniaki mielimy 3 krotnie, najlepiej starą babciną metodą, czyli maszynką do mielenia mięsa.
Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami.
Białka ubić na sztywna pianę i wszystko wymieszać ,dodając przepłukane rodzynki. (Dobrze jest na kilka minut zalać rodzynki wrzątkiem aby napęczniały)
Masę wyłożyć na blasze lub tortownicy wysmarowanej margaryną lub papierze piekarniczym i piec w nagrzanym piekarniku 180 * około 40 min. Życzę smacznego. P.S. Sernik można polać polewą czekoladową lub posypać kokosem.