Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos pomidorowy do gołąbków jest wyrazisty a swój doskonały smak zależy od naszej inwencji twórczej, ponieważ wykorzystujemy do niego wywar z przygotowywanych gołąbków.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 225
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1826
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 251
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 225
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1826
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 251
Składniki
Cebulę poszatkować. Należy ją zeszklić na maśle klarowanym, dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszając, lekko całość podsmażamy. Dodajemy wywar z ugotowanych przez nas wcześniej gołąbków i tak jak wspomniałam wcześniej ,tu właśnie zostaje dodana cała nasza inwencja twórcza ,którą włożyliśmy do farszu z gołąbków.
Ja do farszu dodaje trochę boczku wędzonego, więc smak przechodzi również do sosu.
Po zagotowaniu zagęszczamy sos śmietaną wymieszaną z mąką i tworzymy odpowiednio w/g nas zagęszczony sos.
Na koniec całość już delikatnie doprawiamy do smaku, pieprzem, magi, vegetą i szczyptą cukru. W okresie wiosenno-letnim , znakomicie smakuję z posiekanym drobno koperkiem z własnego ogródka;-) Życzę smacznego P.S. przed dodaniem koperku warto blenderem wymieszać sos.