Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czas przyrządzania 1 butelki 3 minuty (bez leżakowania)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 20
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Do przyrządzenia "szampana" potrzebne są butelki z hermetycznym zamknięciem. Do każdej butelki włożyć mały ''''orzeszek'''' drożdży, wsypać trzy niezbyt pełne łyżeczki cukru, kilka rodzynek, wlać przegotowaną letnią wodę. Zamknąć, mocno wstrząsnąć i pozostawić w ciepłym miejscu na 1-2 dni. Przed podaniem dobrze schłodzić, nie otwierając! Otwierać w ostatniej chwili ostrożnie, bo napój silnie musuje.