Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli słynnego kota...Mój synek do nich należy..
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 54
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 125
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 42
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 54
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 125
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 42
Składniki
Biszkopt kakaowy kroimy na pół
Ubijamy białka na sztywna pianę dodajemy cukier i ubijamy jeszcze chwilke dokładamy proszek ,kokos ,mąki i delikatnie mieszamy.pieczemy w tortownicy 24 cm około 35 minut w 150 stopniach
Całe jajka ubijamy z cukrem w kapieli wodnej około 25 minut,następnie zestawiamy na bok dokładamy czekolade starta na tarce i cappuccino,mieszamy i studzimy.Ucieramy margarynę i dokładamy stopniowo przestudzoną masę.Odkładamy na bok dwie łyżki masy aby wyrównać potem wierzch tortu.
Składamy torta; biszkopt kakaowy- połowa masy-wkład kokosowy-reszta masy-biszkopt kakaowy.
Pozostawioną masą równamy wierzch i boki tortu. Masę cukrowa żółtą cienko wałkujemy i pokrywamy całość tortu.
z białej masy wycinamy kości oraz kontury garfielda. Barwniki spozywcze w proszku rozrobic z odrobinką wody i pędzlem pomalować wyciętego garfielda,oczy są wycięte osobno i naklejone dla ułatwienia malowania...
Z resztek masy żółtej wycięłam imię solenizanta...