Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 832
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 832
Składniki
biszkopt jasny przekrawamy na dwa
białka ubijamy na sztywno z cukrem, następnie wkładamy do kąpieli wodnej i dalej ubijamy ok.20-25 minut, odkładamy do wystygnięcia
margarynę ucieramy i dodajemy stopniowo przestudzone zaparzone białka, nastepnie dzielimy mase na dwie części.
pierwszą część ucieramy z masą krówkową z puszki a drugą z pokruszonymi batonikami
przekładamy torta; biszkopt jasny-3/4 masy z krówką-biszkopt orzechowy-masa z batonikami-biszkopt jasny-reszta masy krówkowej
z torta wycinamy nożem kształt spidermama (jak na zdjęciu) i odkrojonymi kawałkami obkładamy wierzch tortu żeby miał kształt wypukły a nie płaski
masę cukrowa zabarwiamy na czerwono (ja robię sama masę więc zabarwiam ją już w trakcie robienia),wałkujemy i obkładamy tort,docinamy z boków na równo i resztki masy zabarwiamy na czarno i wycinamy sieć, oczy i formujemy pająka,dekorujemy torcik i gotowe.
u mnie na zdjęciu kolor sieci jest inny bo niestety czarny barwnik nieprzyszedł na czas i musiałam improwizować :-)