Do góry

Dania główne Przepis na:

"Ulubiony kurczak"

Dania główne

Autor: kentaky

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 53

Dodano: 03.02.2009

Odsłon: 1834

ma niepowtarzalny smak, aromat, pysznosci,mam nadzieje ze nie tylko dla smakoszy....

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. wszyskie przyprawy jak wyzej wymieszac razem, utworzy sie z tego dozc gesta zalewa, czosnek nalezy przepuscic przez praske a wymieszac calosc trzepaczka bardzo dokladnie, kurczaka umyc, najlepiej przekroic na pol wdzluz, umyc, osuszyc , zalac zalewa i odstawic na cala noc w zimne miejsce, (najlepiej ulozyc w naczyniu zaroodpornym )na nastepny dzien naczynie z cala zalewa wlozyc do rekawa i pec tak dlugo ile wazy kurczak, poczatkowo w temep, 250 stopni a jak zacznie pachniec zmniejszyc do ok 180 stopni., podac z frytkami beztluszczowymi i dowolna surowka, jezeli ktos ma ochote mozna na bazie uduszonej zalewy zrobic sosik i podawac z ziemniaczkami - smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń