Do góry

Zupy Przepis na:

"Wiosenna" zupa jarzynowa

Zupy

Autor: agulam22

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 5816

Dodano: 25.03.2009

Odsłon: 4285

Smaczna zupka.Delikatna w smaku.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kostki rosołowe zalewamy woda i stawiamy aby sie rozpuściły i zaczęły sie gotować.Warzywa umyć i obrać(marchewka ,ziemniaki)

  2. Następnie zaczynamy kroi nasze warzywa,ziemniaczki w grubą kostkę,marchewkę w plasterki i je później na pół,brukselkę na ćwiartki,fasolkę na 1 cm paski i cukinię w ćwiartki.

  3. Do gotującego sie wywaru z kostek rosołowych wrzucamy wszystkie warzywa bez cukinii i gotujemy ok 15 minut,następnie dodajemy cukinię,pieprz i sól czosnkową i gotujemy ok 10 minut żeby wszystkie warzywa były miękkie ale nie rozgotowane.

  4. Jeżeli ktoś lubi może dodać jeszcze wegety lub soli a także śmietany.Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agulam22 29 października 2009 Schowały się.żebyś miała co krytykować :P

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ivona 25 października 2009 Brukselka i szparagówka czyba zrezygnowały z udziału w zupie,bo jakoś ich nie widzę.....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń