Do góry

Przekąski Przepis na:

"ZAKRĘCONY" KALAFIOR

Przekąski

Autor: felicja

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 80

Dodano: 08.08.2008

Odsłon: 5879

wyrafinowany smak ,popularnego warzywa,zachecam do wyprobowania jesli chcesz zablysnac inwencją kulinarną :-)

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W osolonej wodzie ugotować kalafiora następnie podzielić na różyczki. Szynkę pokroić w paski. Różyczki kalafiora ułożyć w naczyniu żaroodpornym i posypać szynką. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie dodać żółtka i śmietanę. Tak powstałą jednolitą masą zalać kalafiora. Zapiekać w piekarniku ok. 15 - 20 min w temperaturze 170 C

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń