Do góry

Desery Przepis na:

"Zupa" borówkowa

Desery

Autor: syzia14

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 35

Dodano: 06.02.2009

Odsłon: 352

Dobre na zimno w upalne dni jak też na ciepło.

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wodę zagotować dodając do niej borówki i cukier wanilinowy.Budyń wymieszać ze śmietaną, rozrobić z niewielką ilością wody.Jeżeli nie lubimy całych borówek pływających w zupie można je zmiksować.Do gotującej wody wlewamy śmietanę z budyniem cały czas mieszając do uzyskania konsystencji budyniowej. Najlepszym sprawdzonym dodatkiem do zupy jest makaron wg.uznania.W zależności od tego jaką lubimy konsystencję zupy zagęszczamy ją budyniem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń