Do góry

Przekąski Przepis na:

Racuchy drożdżowe

Przekąski

Autor: mamakacperka4

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 744

Dodano: 22.09.2009

Odsłon: 25416

Na drugie danie..na słodko.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Drożdże rozkruszamy, posypujemy cukrem, dajemy lekko podgrzane mleko (letnie). Dodajemy mąkę, jajka i szczypte soli.

  2. Ciasto wyrabiamy drewniana łyżka. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.

  3. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy placuszki i posypujemy cukrem pudrem. Wersja z jabłkami: Oskrobać 2 jabłka, pokroic w cieniutkie półplasterki lub uszatkowac na tarce do ogórków... na końcu wmieszac delikatnie w wyrosniete ciasto. Smażyć .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 13 sierpnia 2015 ... że pyszne, że puszek, że niebo w gębie,
wszystko najprawdziwsza prawda, dzięki za
przepis, pozdrawiam:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tunka 30 sierpnia 2011 Właśnie zrobiłam na podwieczorek:)wyszły pyszneeee, polecam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

andzia1981 24 listopada 2009 zrobiłam są przepyszne jak puszek....*****polecam!!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 22 września 2009 Uwielbiam wersję z jabłuszkami + mnóstwo cukru pudru - niebo w gębie ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń