Do góry

Przekąski Przepis na:

Racuchy z jabłkami mojego taty

Przekąski

Autor: smaczne

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 93

Dodano: 04.09.2009

Odsłon: 24832

Przepyszne Racuszki z jabłkami według przepisu mojego taty :)

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 3 jajka
  • cukier waniliowy
  • 1 łyżka cynamonu
  • 3 szklanki mleka
  • 3 jabłka
  • śmietana 12%
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę, cukier waniliowy, cynamon oraz 1 całe jajko i dwa żółtka rozmieszać stopniowo z mlekiem.

  2. Następnie dodać obrane i potarte jabłka, ubić na sztywno pianę z 2 białek i delikatnie wymieszać z ciastem.

  3. Smażyć racuchy, a następnie posypać cukrem i podawać z łyżeczką śmietany 12%.

  4. Życzę Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

miras4852 20 sierpnia 2012 Racuchy to są z drożdżami, a to są po prostu placki z jabłkami. I to wszystko w temacie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 24 listopada 2009 Robie takie racuszki, tylko daje zsiadłe mleko lub kefir - są bardziej kwaskowe. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

juczka 24 września 2009 SZYBKIE,TANIE I NAPEWNO BARDZO SMACZNE POZDRAWIAM:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

karola110280 11 września 2009 Mniam, mniam wyglada smakowicie - to juz wiem co dzis na obiad ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ania_po 10 września 2009 Wyglądają smakowicie. Moja babcia takie robiła. Nigdy nie dodawała drożdży. Chyba jutro na kolację :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

smakoszka1950 10 września 2009 Często robię takie racuchy. Niejednokrotnie z prędkości nie ubijam piany oddzielnie. Często zamiast mleka daję wodę. Czasami dosypuję pół łyżeczki proszku do pieczenia. Zamiast cynamonu daję cukier waniliowy itp. Po prostu to jest uniwersalnt przepis i placuszki zawsze si.ę udają bez względu nz to czy ciasto jest bardziej lub mniej gęsxe. Ja jabłka kroję na drobne kawałki. Bardzo dobre są też z węgierkami.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 06 września 2009 Oczywiście, że nie dodaje się drożdży :) moja mama często robi takie same, są pyszne :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

usiala 05 września 2009 brdzo fajny przepis :) wyglądają przepysznie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

smaczne 05 września 2009 do tych racuchów sie nie dodaje drożdzy wczoraj je robiłam bez drożdży i wyszły przepyszne ! gdyby sie do nich dodawało drożdze to bym napisała a nie napisałam więc nie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń