Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puchate, tłuściutkie placuszki, smakują jak pączki. Najlepsze na gorąco z cukrem pudrem!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Ciepłe mleko, mąkę, drożdże wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia, po czym ubij łopatką, dodaj sól, cukier, masło i jajka. Zostaw ciasto powtórnie do wyrośnięcia.
Już nie mieszając, kładź ciasto łyżką na patelnię na rozgrzany tłuszcz. Obsmaż na rumiano z obu stron. Najlepsze świeżutko z patelni, z cukrem pudrem!