Do góry

Desery Przepis na:

racuszki na zsiadłym mleku

Desery

Autor: papuga

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 8

Dodano: 16.07.2008

Odsłon: 3970

racuszki

Składniki

  • zsiadłe mleko, 3 szklanki
  • jabłka, 4 sztuki
  • cukier waniliowy, 1 sztuka
  • mąka, 2- 3 szklanki
  • jajka, 4 sztuki
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. jabłka obrac pokroic w kostkę lub ztarkowac na tarce o grubych oczkach zsiadłe mleko zmieszaż z jajkami cukrem waniliowym, mąka jeżeli będzie ciasto za rzadkie to można dodac mąkę dokładnie wymieszac na końcu dac jabłka piec na patelni z olejem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

papuga 16 sierpnia 2008 można a nawet można dodac sam cynamon jeżeli go się lubi tylko trzeba pamiętac żeby ciasto było gęste jak kwaśna śmietana

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gkasiag 14 sierpnia 2008 a można też zrobić bez jabłek? jadłam w Tunezji racuszki bez jabłek i były bardzo dobre.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń