Do góry

Dania główne Przepis na:

Racuszki z dyni

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20665

Dodano: 25.03.2009

Odsłon: 5052

Proste i smaczne :)

Składniki

  • rozgotowanej dyni, 2 szklanki
  • jajka, 2
  • mąki, 2 szklanki
  • kefiru, 0,5 l.
  • proszku, 1 łyżeczka
  • kwaśne jabłka, 2
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Dynie obrać ze skórki i pestek, pokroić w drobną kostkę i rozgotować ja na małym ogniu.

  2. Tak rozgotowaną dynię odmierzyć w szklance, dodać kefir, proszek do pieczenia, jajka i pokrojone w talarki jabłka.

  3. Wszystko ze sobą dokładnie wymieszać i smażyć na małym ogniu.

  4. Podać z plastrami jabłek i żurawiną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń