Do góry

Przekąski Przepis na:

Racuszki z kurczaka

Przekąski

Autor: dulas

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 20

Dodano: 25.08.2009

Odsłon: 4187

Szybkie danko, które uwielbiają dzieciaki.

Składniki

  • pierś z kurczaka, 1 szt. podwójna
  • mąka ziemniaczana, 1 duża łyżka
  • mąka zwykła, 1 duża łyżka
  • jajka, 2 szt.
  • Ser żółty tarty, 2 duże łyzki
  • Majonez (najlepiej Helmans Babuni), 2 duże łyzki
  • sól i pieprz, szczypty
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka kroimy na dosyć drobną kostkę lub małe paski. Przesypujemy odrobiną soli i pieprzu do smaku. W miseczce rozrabiamy jajka, mąkę, ser i majonez. Powstaje ciasto o konsystencji gęstej śmietany z grudkami sera. Dodajemy pokrojonego kurczaka. Mieszamy.

  2. Smażymy tak jak racuszki (nabieramy łyżką i lekko rozpłaszczamy) na dobrze rozgrzanym oleju. Pyszne jako danie szybka przekąska dla dzieci, które już jadły obiad w szkole a są potwornie głodne. Z dodatkiem ketchupu znikają zanim zdążę przełożyć z patelni na talerz.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mamakacperka4 25 sierpnia 2009 Pycha, ja dodaję jeszcze 1-2 łyzek ketchupu. Polecam, moje dzieciaki też je lubią.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń