Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam nadmiar kwaśnego wiejskiego mleka,zrobiłam racuszki już nie pierwszy raz.Wyszły pyszne.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 671
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2701
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 671
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2701
Składniki
Mąkę ,mleko kwaśne,sodę, jajka roztrzepać na gładką masę,ma być gęsta, Kłaść łyżką ciasto na rozgrzany tłuszcz i piec racuszki na złoty kolor z dwóch stron. Po upieczeniu polać musem śliwkowym. Smacznego życzę!
MUS ŚLIWKOWY. Śliwki wydrylować,zalać winem i podgotować.Zblendować,dodać cynamon i cukier i gotować do dość gęstej konsystencji. Smacznego życzę!