Do góry

Dania główne Przepis na:

Racuszki z piersi z kurczaka w asyście warzyw z patelnii

Dania główne

Autor: smallangel

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 268

Dodano: 03.09.2009

Odsłon: 29149

Bardzo szybko, bardzo smacznie... inaczej :)

Składniki

  • piersi z kurczaka, 2szt pojedyńcze
  • mąka ziemniaczana, 3-4 duże łyżki
  • sól czosnkowa, 1 jajko
  • starty żółty ser, ilość dowolna
  • sól, pieprz, kostka z knora: cebula, pietruszka zielona, ostra papryka
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajko roztrzepać z mąka, przyprawami, do tego kurczak w kosteczke, i starty żółty ser, nakładać placuszki na rozgrzaną patelnię.

  2. Można również dodać potarte warzywa itd :)

  3. Podawać z ziemniaczkami albo z warzywami na patelnie (u nas były to kupne)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

karolciaa 12 czerwca 2011 No i jak zwykle pysznie...Że też ja wcześniej nie widziałam tych Twoich przepisów...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lila32 15 grudnia 2009 Super te placuszki ;) Mąż był zachwycony....ja zresztą też ;))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

smallangel 08 września 2009 Zedytowałam przepis, jajko dodałam ;)
Ja akurat nie miałam nic świeżego, stąd moje przyprawy w kostkach...
ogrom wariacji przy dodatkach :) można kombinować

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zrazka 08 września 2009 robiłam coś podobnego nie raz , tylko zamiast przypraw z kostki daje szczypiorek drobno pokrojony i koperek. PYCHA

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

RENIA730 08 września 2009 Bardzo fajny przepis. Zamienię tylko czosnek i cebulę z torebkowych na naturalne, podsmażane. Albo dam więcej jajek i użyję do tarty. Podoba wam się koncepcja ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

RENIA730 08 września 2009 Wspaniały przepis. Jak będę robić, zamienię "torebkowe": czosnek i cebulę na naturalne, podsmażone. Nie wiem też, czy w przypadku papryki chodzi o sproszkowaną przyprawę, czy świeży strąk. Surowa mieszanka mogłaby się dobrze sprawdzić w roli "wierzchu" do tarty na kruchym spodzie. Co o tym sądzicie ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

smakoszka1950 08 września 2009 a ja nieraz najpierw obgotuję mięsko na rosołek / wychodzi bardzo fajny,lekutki / potem robię jak w przepisie. często dodaję pokrojone pieczraki. PYCHA!
PS, w przepisie nie dodałaś jajek, więc dla porzxądku dodam,że wystarczy 1-2 szt w zaleznosci od wielkości.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń