Do góry

Przekąski Przepis na:

RACZKI

Przekąski

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15444

Dodano: 03.02.2009

Odsłon: 4177

Łatwe, efektowne, smaczne.

Składniki

  • cienkie parówki typu hot dog, 4
  • cebula (pokrojona w krążki), 1
  • keczup
  • olej do smażenia
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Parówki z obu końców naciąć na 4 (na głębokość ok. 2-3 cm; uważać by nie rozciąć do końca). Obmsażyć na rumiano na oleju. Parówki wywiną się w raczki. Cebulę pokrojoną w krążki usmażyć na złoto. Wyłożyć na parówki. Polać keczupem. Podawać z pieczywem. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń