Do góry

Desery Przepis na:

Rafaello

Desery

Autor: hugok

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 60

Dodano: 24.10.2008

Odsłon: 27681

proste, łatwe i smaczne

Składniki

  • MASA: butelka kremówki, 1 butelka
  • Kokosu, 20 dag
  • białe czekolady, 2 szt
  • mleka, 2 łyżki
  • śnieżki, 2 szt.
  • Biszkopt:
  • Jaja, 4 szt
  • cukru, 1 szkl.
  • mąki, 1 szkl.
  • proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Najpierw robimy BISZKOPT i czekamy aż ostygnie: przygotowanie: Białka ubić mikserem, nadal ubijając dodać żółtka i cukier, następnie zmniejszyć obroty i wsypać mąkę z proszkiem. Prostokątną blachę posmarować i wysypać bułką tartą, wylać masę. Włożyć do zimnego piekarnika i włączyć spód 170oC najlepiej z termo obiegiem. Czas pieczenia ok. 20 min. Po upieczeniu biszkopti nie wyciągać z blachy! ------na zdjęciu jest ciemny biszkopt z dod. 2 łyżek kakao------- MASA: Kremówkę ubić, dodać śnieżki i wymieszać. 1 i 1/4 czekolady roztopić z mlekiem, cały czas mieszając - potem ostudzić aby nie było gorące (powinno być letnie aby czekolada się znowu nie ścięły!). Następnie dodawać do śmietany ze śnieżkami cały czas mieszając, na koniec wsypać kokos i również wymieszać. Masę wyłożyć na biszkopt a na górę zetrzeć resztę czekolady! Przechowywać w lodówce! SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jaolowiecki 04 grudnia 2008 Biszkopt wyglada na ciemno czekoladowy,a przepis napisany niezrozumiale.Popraw prosze,bo nie wiem co piec w zimnym piekarniku i co to sa sniezki,ile to butelka kremowki

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń