Do góry

Desery Przepis na:

Rafaello

Desery

Autor: Magdalenka

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 20

Dodano: 23.05.2009

Odsłon: 1875

pyszne :)

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto: Margarynę posiekać w mące, dodać pozostałe składniki. Zagnieść. Podzielić na 2 części, rozwałkować, upiec na papierze do pieczenia na jasno złoty kolor w blaszce do sernika. Kiedy ciasto jest upieczone można robić krem, ponieważ na ciasto wylewa się gorący krem.

  2. Krem: Margarynę rozpuścić, dodać cukier, przestudzić. Do przestudzonego tłuszczu dodać jaja, mieszać, dodać mąkę, wymieszać, aby powstała jednolita masa, dodać zapach waniliowy. Mleko zagotować. Wlewać cienkim strumieniem do masy, mieszać. Gotować aż będzie gęsty. Połowę kremu wylać na placek, przykryć drugim, posypać wiórkami. Przykryć, żeby zaparowało ciasto. Piec ok. 20 minut na jasno złoty kolor. Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Magdalenka 24 maja 2009 A każde ciasto piecze się raz na złoty kolor ok. 20 min.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Magdalenka 24 maja 2009 Tak. Druga część kremu idzie na 2 ciasto i dopiero krem posypujemy wiórkami :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

betaww 23 maja 2009 a co z drugą częscią kremu? bo zapomniałam zapytać? "idzie "na wierzch?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

betaww 23 maja 2009 Czy ciasto trzeba piec 2 razy? Czyli ciasto pieczone pierwszy raz jest tylko podpieczone ? Tak?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń