Do góry

Desery Przepis na:

rafaello

Desery

Autor: kaska333

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 297

Dodano: 19.07.2009

Odsłon: 24062

dla wielbicieli bardzo slodkich, kremowych ciast

Składniki

  • cistka kruche najlepiej kwadratowe, 4 paczki
  • mleko, 1 litr
  • budynie waniliowe lub smietankowe, 2
  • 3/4 szklanki cukru
  • masla lub margaryny, 250 g
  • 2 lyzki maki ziemniaczanej
  • zoltko, 1
  • ok 150 g wiorkow kokosowych +50 do dekoracji
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. do kubka odlac troche mleka, reszte zagotowac z cukrem, do odlanego mleka wsypac budynie i make ziemniaczana, wylac na gotujace sie mleko zrobic budyn ostudzis, maslo lub margaryne utrzec z zoltkiem dodawac po lyzce budyniu, miksowac dodac wiorki kokosowe i wymieszac, na blaszcze33x23cm ukladac warstwami:krakersy-krem-krakersy-krem-krakersy-krem-posypka(zrumienic 50 g wiorek i poloczyc z pokruszonymi 3 krakersem) wstawic do lodowki na minimum 3 godziny, smacznego ja uzylam ciastek z posmakiem kokosu z supermarketu asda

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

karolciaa 06 stycznia 2013 Witam :) Robię bardzo podobnie, ale zamiast kruchych ciasteczek używam zwykłe, słone krakersy. One przełamują fajnie słodycz kremu. Polecam spróbować i pozdrawiam ciepło :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń