Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 351
Polecam.
Odsłon: 786
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36371
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 451
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 351
Polecam.
Odsłon: 786
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36371
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 451
Składniki
Ciasto: Wsypujemy do miski mąkę, kakao, olej, jogurt, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i sodę wszystko mieszając mikserem do uzyskania jednolitej masy. Wykładamy ciasto na blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy 30 minut.
Krem. Na małym ogniu rozpuszczamy czekoladę ze 100ml. śmietany. Po wystudzeniu wlewając resztę śmietany ubijamy mikserem dodając śnieżkę.
Gdy krem zgęstnieje rozsmarowujemy go na wystudzonym cieście. Na wierzch posypujemy wiórkami.