Do góry

Desery Przepis na:

Rafaello

Desery

Autor: EwwRaa

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 646

Dodano: 27.12.2007

Odsłon: 11728

Doskonałe ciasto dla tych,którzy nie lubią ... piec! :) Poza tym deser jest bardzo wykwintny.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zagotować 1/2 litra mleka z cukrem i cukrem waniliowym. W pozostałym mleku dokładnie wymieszać mąki i wlać do gotującego się mleka energicznie mieszając. Gotować przez około 4-5 min. ciągle mieszając do uzyskania jednolitej masy. Odstawić masę do wystudzenia. Miękkie masło i margarynę ubić na puszystą masę,powoli dodawać ostudzony budyń,ciągle miksując. W prostokątnej blasze do pieczenia placków,wyłożonej papierem pergaminowym,lub folią spożywczą ułożyć warstwę krakersów,dokładnie zakrywając dno (w razie potrzeby krakersy przyciąć). Nałożyć na krakersy 1/4 masy. Czynność powtarzać do uzyskania czterech warstw,ostatnią warstwą ma być masa. Posypać wiórkami kokosowymi,przykryć szczelnie folią spożywczą i odstawić na 12 godzin w zimne miejsce. Przepyszne i pasujące nawet na extra imprezy ciasto! Polecam i życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kama0310 07 grudnia 2010 hej znam ten przepis ale do masy dodaje szklanke wódki i wiórki kokosowe. niebo w gębie spróbujcie:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

pumcia 01 stycznia 2009 Tak sie na "wariata" robi szybkie kremowki.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń