Do góry

Desery Przepis na:

Rafaello

Desery

Autor: SprytnaAK

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 108

Dodano: 23.04.2008

Odsłon: 7206

Pyszne ciasto bez pieczenia. Umiarkowanie słodkie i łatwe w przygotowaniu. Niewiele potrzeba i można przyjmować gości.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szklankę mleka odlać i rozpuścić w niej obie mąki i cukier waniliowy. Resztę mleka zagotować. Do zagotowanego mleka wsypać 1,5 paczki wiórek kokosowych i dalej gotować. Następnie wlać rozrobione mleko z obiema mąkami i cukrem waniliowym i zagotować. Na koniec wsypać 1 szklankę cukru i jeszcze chwilę gotować. Powstały budyń wystudzić i zimny utrzeć z margaryną. Blaszkę wyłożyć krakersami (na bokach nawet mogą być połówki lub pokruszone części) i zrobić z masą i krakersami przekładaniec. Ostatnia wierzchnia warstwa powinna być cieniutką masą. Pozostałe wiórki przyrumienić na suchej patelni. Posypać ciasto i wstawić na pół dnia do lodówki. SMACZNEGO!!!!!!!!!!!!! UWAGA: Można troszkę to zmodyfikować (robiłam na dwa sposoby). Wziąć 1 budyń kokosowy i po 2 łyżki mąki ziemniaczanej i pszennej, wtedy dodatkowy kokosowy smak nadamy temu kremowi. Ale oba sposoby są pewne i wypróbowane, wiec nie powinno się nic dziać podczas przygotowania. Dla mojej rodzinki jest do deserek na medal! Polecam serdecznie!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

SprytnaAK 21 listopada 2009 Pycha! Wypróbowałam i faktycznie szybko i łatwo się robi :) Zasmakowały mojej córci z masą krówkową :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

luki70 20 listopada 2008 Przepyszne !!!Naprawde godne polecenia.Mniam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń