Do góry

Desery Przepis na:

Rafaello z białą czekoladą

Desery

Autor: izabella22

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 178

Dodano: 29.05.2014

Odsłon: 24074

ciasto delikate nie za slodkie poprostu cudo :)

Składniki

  • Biszkopt jasny z 7 jajek
  • 1 litr smietanki kremowki
  • 2 biale czekolady
  • 15 dag kokosu
  • 1 mala zelatyna
  • 4 lyzki cukru pudru
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. upieczony zimny biszkopt przekroic na pol 1 polowe przelorzyc do blaszki a 2 pokruszyc na dosc drobne kawalki

  2. w garnku podgrzac 0,5 litra smietany kremowki z 2 czekoladami polamanymi na kostki podgrzewac az czekolada sie calkiem rozpusci wtedy wylaczyc gaz i dodac pokruszony biszkopt oraz 10 dag kokosu wymieszac i goraca mase wylorzyc na biszkopt wystudzic

  3. zelatyna rozmieszac w 150 ml wrzatku w wysokim naczyniu ubic smietanke z cukrem i na koniec dodawac stopniowo przestudzona zelatyne wylorzyc na mase kremowa i posypac kokosem :)

  4. ciasto pieklam na blaszce 25x40

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

izabella22 02 czerwca 2014 ciasto na normalna blaszke ja zawsze robie na zwyklej blaszce standardowej

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

grazka950 02 czerwca 2014 do: Ig94 - można u góry stronki w ramce,,wpisz nazwę.....'' wpisać ,,biszkopt'' i wtedy pokaże się wiele przepisów, acha i sposób sprawdzony, upieczony biszkopt upuszczam 2 x na ziemię z wysokości 40 cm, nie ma obaw nic mu się nie stanie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Halinaaa 02 czerwca 2014 Mam pytanie do 3 pkt - czy tą rozpuszczoną żelatynę we wrzątku trzeba troszkę wystudzić? Jestem amatorką dlatego pytam ;)
Chyba zrobię na niedzielę to ciasto - będzie niespodzianka dla Męża
Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

muszka8811 02 czerwca 2014 na jakiej wielkości blachy/tortownicy trzeba to zrobić?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

EwelinaC_ 31 maja 2014 Upiekłam i rewelacja!!!!ciasto jest boskie dodalam od siebie tylko cienka warstwę musu truskawkowego pod bita śmietanę

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

izabella22 31 maja 2014 dziekuje bardzo za mily komentarz tylko ten moj aparat cos wariuje i nieladne zdjecia robi :)a rafaello jest naprawde pyszne moj maz je uwielbia w smaku prawie jak to ze sklepu :) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

iwona-bonk 31 maja 2014 Bardzo fajne ma Pani te przepisy czytelne i łatwe do wykonania ten też zabieram i czekam na kolejne na pewno będą pyszne!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń