Do góry

Desery Przepis na:

Raffaello

Desery

Autor: anggela18

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 164

Dodano: 17.02.2008

Odsłon: 4047

Herbatniki t.z.w szkolne lub takie gdzie jest 10 szt. w paczce, zamiast adwokata można dodać spirytusu do smaku,

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W pół szklanki mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Dwie szklanki mleka zagotować z cukrem dodać rozprowadzoną mąkę z żółtkami i ugotować z tego budyń. Masło utrzeć i dodawać po łyżce przestudzonego budyniu. Na koniec dodać kokos i adwokata lub spirytusu do smaku. Na desce położyć papier do pieczenia lub śniadaniowy i ułożyć warstwę z dwóch paczek herbatników nałożyć krem i przełożyć tak cztery warstwy, na wierzch nałożyć krem i posypać kokosem przykryć folią aluminiową obciążyć drugą deską i wsadzić do lodówki na cztery godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń