Do góry

Przekąski Przepis na:

Ragout grzybowe

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20666

Dodano: 11.05.2009

Odsłon: 1888

W trakcie leśnych wypraw wpadła Ci w ręce dorodna kania? Nie wiesz co z nią zrobić? W takim razie masz już rozwiązanie!

Składniki

  • kania, 3-4
  • prawdziwki i podgrzybki, 0,5 kg
  • śmietanka 30%, 200 ml
  • mąka przenna, 1 łyżka
  • sól, pierz, majeranek
  • czerwona papryka, 1
  • groszek mrożony, 3 łyżk
  • seler naciowy, 3 kawałki
  • mały por, 1
  • kostka rosołowa warzywna, 1
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Grzyby oczyścić, umyć, jeśli są duże pokroić.

  2. Na maśle przesmażyć grzyby, zdjąć je i przesmażyć paprykę, pora i selera pokrojone w słupki.

  3. Dodać z powrotem grzyby i groszek, zalać śmietaną wymieszaną z mąką, doprawić. Podawać w wydrążonym chlebie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń