Do góry

Dania główne Przepis na:

Ratatouille

Dania główne

Autor: Magdalenka

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 20

Dodano: 04.06.2009

Odsłon: 1525

mniam :]

Składniki

  • dojrzałe pomidory, 500 g
  • cebula, 2
  • czerwona papryka, 2
  • duży bakłażan, 1
  • cukinie, 2
  • czosnek, 4 ząbki
  • oliwa z oliwek
  • listki laurowe, 2
  • tymianek
  • sól, pieprz do smaku
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pomidory na chwilę zanurzyć we wrzątku, schłodzić i zdjąć skórkę. Pokrajać na spore kawałki. Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić pokrajaną w krążki cebulę na rozgrzany na patelni tłuszcz. Dodac paprykę pokrajaną w cienkie paski. Smażyć przez 5 minut. Dorzucić bakłażany pokrojone w grubą kostkę oraz pomidory. Po 2-3 minutach dodać cukinię pokrajaną w plasterki, przeciśnięty czosnek, liście laurowe i reszte przypraw. Podawać z bagietką.

  2. uwagi: Gdy nie można zdobyć wystraczająco aromatycznych i mięsistych pomidorów, można użyć pomidorów z puszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń