Do góry

Przekąski Przepis na:

Ravioli z dipem

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20661

Dodano: 16.01.2009

Odsłon: 3966

Wspaniale wygląda, a smakuje jeszcze lepiej.

Składniki

  • pierożków ravioli z nadzieniem serowym, 1kg
  • suszone oregano, 4 łyżeczki
  • łyżki oliwy, 4
  • DIP - cebula, 1
  • łyżki masła, 2
  • strąki czerwonej papryki, 4
  • gęstej kwaśnej śmietany, 30 dag
  • bulion, 200 ml
  • mielonej papryki, 2 łyżeczki
  • mąki ziemniaczanej, 2 łyżeczki
  • pieprz
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierożki wrzuć na posolony wrzątek, ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Odcedź, przelej zimną wodą. 2. Przygotuj dip: posiekaną cebulę zeszklij na rozgrzanym maśle. Wlej śmietanę i bulion. Zgrzej, dodaj pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę. przypraw solą, pieprzem, cukrem i mieloną papryką. Duś około 5 minut. Następnie całość zmiksuj na gładki krem. Mąkę ziemniaczaną rozprowadź w niewielkiej ilości zimnej wody. Wlej do sosu i mieszaj podgrzewając, aż zgęstnieje. Przelej do miseczki, przestudź. 3. Ciepłe ravioli przełóż na ogrzany talerz, skrop oliwą, oprósz oregano. Podaj z dipem paprykowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń