Do góry

Dania główne Przepis na:

Rigatoni Bolognese(makaron rurki)

Dania główne

Autor: AgataEssen

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 10.12.2008

Odsłon: 2022

Prosty przepis ktory zaspokoi tradycjonalistow i nie tylko.Zawarta w nim pasta pomidorowa nadaje prawdziwy smak Bolognese.Dzieki swiezej bazyli sam zapach potrawy jest niezywkle apetyczny.Naprawde pychota

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mieso usmazyc na oleju,dodac cebule,czosnek i dusic do miekkosci.Ok 15min.Nastepnie dodac kukurydze,paste pomidorowa i przyprawy dusic jeszcze 5 min.Rozmieszac Bolognese z woda i wlac do dania,doprowadzajac do wrzenia.Na koncu ugotowac makaron zgodnie z jego czasem zawartym z tylu opakownia.Po ostudzeniu polac delikatnie olejem lub oliwa.Serwowac na goraco z potartym serem gouda z wierzchu!Smacznego!!!!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń