Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe szybkie i niezbyt trudne
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 19
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 36
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 288
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 19
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 36
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 288
Składniki
Wysypać ryż z saszetek podsmażyć na oleju do lekkiego zrumienienia dodać rozmaryn wymieszcać zalac rozpuszczoną kostką bulionową. Zalać podsmażony ryż gotować do miękkości odparowany płyn uzupeniać wod. w między czasie oczyścić wątróbke pokroić na paski i podsmażyć na łyżce oliwy. Przełożyć d miseczki , , cebulępokroić w pół talarki podsmażyć dodać pokrojone w ćwiartki jabłka ( jeśli ładna skórka to nie ma konieczności obierania).Jabłka dusić z cebulą do miękkości jabłek dodać podsmażoną wcześniej wątróbkę wszystko razem wymieszać z ugotowanym ryżem. Podgrzewać 5 min delikatnie mieszając. Dla zaostrzenia można na koniec polać ostrym ketchupem. Smaczego