Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa ma ciekawe połączenie smaków – delikatna i lekko słodkawa dynia z pikantnymi kabanosami, a do tego fantastyczny kolor. Zachęcam do wypróbowania :)
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 88
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 196
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 160
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 88
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 196
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 160
Składniki
Dynię obieramy i kroimy na niewielką kostkę. W kostkę kroimy też szalotki i kabanosy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Kabanosy chwilę podsmażamy na suchej patelni i odkładamy na bok. Na tą samą patelnię dajemy odrobinę masła i szklimy szalotkę. Następnie dodajemy czosnek i dynię. Chwilę podsmażamy i dodajemy ryż. Całość chwilę smażymy, przekładamy do garnka a następnie dolewamy bulion. Gotujemy do miękkości, pamiętając o mieszaniu, by ryż nie przywarł do dna. Pod koniec gotowania doprawiamy solą, pieprzem i ziołami, a gdy wszystko będzie miękkie dodajemy podsmażone wcześniej kabanosy. Na końcu dodajemy trochę masła i dokładnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy parmezanem. Smacznego!