Do góry

Dania główne Przepis na:

risotto z porem i krewetkami

Dania główne

Autor: smerfetka

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 39

Dodano: 31.05.2009

Odsłon: 5904

pożywne danie znakomite również na ciepłą kolację

Składniki

  • masło, 15 gram
  • oliwa z oliwek, 2 łyżki
  • ryż do risooto, 300 gram
  • bulion warzywny z kostki, 900 ml
  • por, 500 gram
  • małe krewetki, 200 gram
  • białe wytrawne wino, 100 ml
  • pietruszka
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozgrzać masło i oliwę w dużym rondlu z grubym dnem lub w wysokiej patelni. Podsmażyć ryż aż będzie szklisty. Dodać bulion, pokrojony por i zagotować. Gotować ryż zgodnie z przepisem na opakowaniu lub do momentu aż będzie miękki. Dodać krewetki, chwilę jeszcze poddusić, doprawić solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń